Balende Boerrigter: "Niet gekomen voor de bank"

18 maart 2014, 12:28

Derk Boerrigter is dit seizoen maar tijdens vier competitiewedstrijden in de basis gestart bij Celtic. Trainer Neil Lennon kiest normaal gesproken voor andere aanvallers en dat zorgt voor ergernis bij de Nederlander. De oud-Ajacied zegt binnenkort met de trainer te willen praten als de situatie zo blijft.

Lennon speelt met de Schotse topclub doorgaans in een 4-4-2-formatie. "Celtic's huidige tactiek werkt niet in mijn voordeel", zegt Boerrigter in de Daily Record. "De manager heeft me gevraagd of ik eventueel aan de linkerkant van het middenveld in een soort 'Gareth Bale-rol' kan spelen. Dat spreekt me wel aan. De laatste weken heeft de ploeg echter vaak gewonnen en stond ik aan de kant. Het is mijn intentie om binnen afzienbare tijd weer in de basis te beginnen. Als dat niet gebeurt, zal ik bij de trainer aankloppen en om een gesprek vragen."

De 27-jarige aanvaller zegt het fysieke Schotse voetbal aan te kunnen. "Ik ben het niet eens met de mensen die stellen dat ik niet geschikt ben voor het fysieke voetbal dat hier gespeeld wordt." Boerrigter kwam afgelopen zomer over van Ajax, en speelde daarvoor voor RKC Waalwijk, FC Zwolle en HFC Haarlem. "Ik heb drie jaar in de eerste divisie in Nederland gespeeld en daar wordt echt meer gevraagd dan alleen technische kwaliteiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen