Clubicoon Maldini bekritiseert leiding AC Milan

Ger
18 maart 2014, 13:27

Paolo Maldini heeft hard uitgehaald naar de clubleiding van AC Milan. Volgens de vermaarde verdediger (45), die liefst 25 seizoenen het shirt van de Rossoneri droeg, heeft het bestuur zijn geliefde club de afgelopen jaren kapot gemaakt.

Maldini richt zijn pijlen onder meer op vice-voorzitter Adriano Galliani. "Hij is een prima bestuurder, maar begrijpt de spelers niet", aldus de Italiaanse oud-international in La Gazzetta dello Sport. "Bovendien werkt hij telkens met één en dezelfde zaakwaarnemer. Dat gaat een keer fout. Galliani vond Pirlo 'een speler die te oud was'. Nu is hij al jaren de grote leider van Juventus."

"Alles wat de afgelopen tien jaar is opgebouwd, wordt zomaar weggegooid", zegt Maldini, die een gesprek met bestuurslid Barbara Berlusconi over het invullen van de functie van technisch directeur eind 2013 op niets zag uitlopen. "Ik geloof niet dat zij verstand heeft van voetbal. Ik was klaar om het technisch deel van de club voor mijn rekening te nemen. Maar ze kijken alleen naar vandaag en niet naar morgen."

Maldini spaart trainer Clarence Seedorf in zijn kritiek. "Hij heeft geen schuld. Wellicht was het wel beter geweest als hij als nieuwe, frisse trainer pas volgend seizoen was begonnen. Nu bestaat er een groot afbreukrisico."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen