Gelijkspel tegen Anzhi wordt Spartak-coach fataal

18 maart 2014, 16:55

Het geduld van Spartak Moskou met coach Valeriy Karpin is op. De Russische topclub meldt dinsdag via de officiële kanalen dat het per direct afscheid neemt van de 45-jarige oefenmeester. Assistent Dmitry Gunko neemt voorlopig de honneurs waar bij de Moskovieten.

Karpin werd in het voorjaar van 2009 aangesteld als hoofdtrainer van Spartak Moskou. In de zomer van 2012 maakte hij plaats voor de Spanjaard Unai Emery, maar dat werd geen succes. Nog geen vijf maanden later keerde Karpin terug bij Spartak Moskou.

Spartak Moskou werd tussen 1992, na de val van de Sovjet-Unie, en 2001 maar liefst negen keer kampioen van Rusland. Nadien slaagde de ploeg er niet meer in de landstitel te veroveren. Onder Karpin waren twee tweede plaatsen, in 2009 en 2012, het hoogtepunt.

Dit seizoen staat Spartak Moskou derde in de Russische liga, op vier punten van koploper Lokomotiv Moskou. De laatste weken vallen de resultaten tegen. Zo werd Spartak Moskou vorige week in de nationale beker uitgeschakeld door een derdeklasser en wist het maandag niet te winnen van hekkensluiter Anzhi Makhachkala, donderdag tegenstander van AZ in de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen