Real Madrid opnieuw te sterk voor Schalke 04

18 maart 2014, 22:45   Bijgewerkt: 19 maart 2014, 00:53

Zo'n galavoorstelling als drie weken geleden in Duitsland (1-6) was het deze keer niet, maar Real Madrid heeft dinsdag ook de return tegen Schalke 04 in de achtste finales van de Champions League gewonnen. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu werd het 3-1. Cristiano Ronaldo was met twee treffers de matchwinner.

In navolging van de duels van vorige week stond er op de return tussen Real Madrid en Schalke 04 eigenlijk geen spanning meer. De Spanjaarden zegevierden in Gelsenkirchen immers al met 1-6, aan de hand van de BBC. Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo tekenden alle drie voor twee treffers. Klaas-Jan Huntelaar redde met een heerlijke volley de eer namens Schalke 04, dat ondanks het pak slaag door duizenden fans werd gesteund in Madrid.

Het tandem Bale-Ronaldo was in de 21ste minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer. Op aangeven van Bale tekende Ronaldo voor de 1-0. Álvaro Morata was degene die Bale wegstuurde op de rechterflank. De vervanger van de geblesseerde Benzema kreeg vijf minuten later zelf een kans op 2-0, maar oog in oog met keeper Ralf Fährmann faalde hij opzichtig.

Dat was ook meteen de laatste actie van Huntelaar in de wedstrijd, en daarmee het toernooi. Coach Jens Keller wisselde de oud-speler van onder meer Real Madrid in de pauze voor Adam Szalai. De thuisploeg ging in de tweede helft aanvallend van start, maar leek het naarmate de tijd verstreek wel te geloven. Daardoor werd de hoop van Schalke op een goed resultaat steeds realistischer, maar in het laatste kwartier liep Real via Ronaldo en Morata alsnog ruim uit: 3-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen