Chelsea al voor rust klaar met Galatasaray

18 maart 2014, 23:55

Didier Drogba heeft zijn oud-werkgever Chelsea geen pijn kunnen doen in de achtste finales van de Champions League. De Londenaren plaatsten zich dinsdag voor de kwartfinales van het miljoenenbal, door Galatasaray in de return op het eigen Stamford Bridge met 2-0 te verslaan. Beide ploegen hadden elkaar drie weken geleden in Istanbul op 1-1 gehouden.

Voor Didier Drogba betekende deze wedstrijd zijn terugkeer op Stamford Bridge. In 2012 verliet hij Chelsea, na de Londenaren naar de winst van de Champions League te hebben geleid. In de finale tegen Bayern München was de Ivoriaan verantwoordelijk voor de gelijkmaker en in de penaltyreeks benutte hij de beslissende strafschop.

Drogba liet tijdens een perspraatje, in aanloop naar de return, weten nog een speciaal gevoel te hebben voor Chelsea. "Maar ik speel nu voor een andere club en wil winnen", vulde de Ivoriaan daarna aan. Met, naast Drogba, ook Wesley Sneijder in de basis lukte het Galatasaray niet te stunten in Londen.

Ondanks het vroege tegendoelpunt veranderde er niets aan het perspectief van Drogba en Galatasaray. De Turken moesten immers sowieso scoren om de laatste acht van het miljoenenbal te bereiken. De thuisploeg kreeg echter de meeste mogelijkheden en dat leidde vlak voor de pauze tot de 2-0. Gary Cahill scoorde bij een hoekschop in de rebound, nadat Muslera nog wel een antwoord had op een kopbal van John Terry. Het bleek de definitieve nekslag voor Galatasaray, waardoor de tweede helft amper hoogtepunten kende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen