Borussia Dortmund ondanks nederlaag verder

Ger
19 maart 2014, 22:59

Borussia Dortmund heeft zoals verwacht de laatste acht bereikt van de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen elimineerde Zenit Sint Petersburg. Na de doelpuntrijke zege in Rusland (2-4) was een nederlaag op eigen veld niet fataal voor Dortmund: 1-2.

Zenit stond in het Westfalenstadion voor een vrijwel onmogelijke opgave. De equipe uit Sint Petersburg, met interim-coach Sergei Semak op de bank, moest drie keer scoren om de volgende ronde te bereiken. Niettemin hadden de bezoekers na ruim een kwartier al hun eerste doelpunt te pakken. Met een prachtige uithaal tekende Hulk voor de openingstreffer. Die marge bleef echter niet tot het rustsignaal behouden. Uit een voorzet van Marcel Schmelzer kopte aanvoerder Sebastian Kehl in de 38ste minuut de 1-1 binnen.

In de tweede helft bracht José Salomón Rondón de spanning nog even terug. De invaller kopte van dichtbij de 1-2 achter keeper Roman Weidenfeller. De Russen hadden daarna nog twee doelpunten nodig voor een stunt. Met een slotoffensief wist Zenit evenwel geen comeback meer te forceren.

Domper voor Dortmund was de gele kaart die Robert Lewandowski incasseerde. De Poolse goaltjesdief, die na dit seizoen naar Bayern München vertrekt, zal door een automatische schorsing in de eerste wedstrijd van de kwartfinale ontbreken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen