Porto knikkert Napoli uit Europa League

20 maart 2014, 23:04

Porto heeft donderdag een zwaarbevochten zege geboekt op Napoli. In Zuid-Italië verdedigden de Portugezen de 1-0-overwinning van een week geleden met verve. In Napels werd het uiteindelijk 2-2.

Toch mochten de Italianen bijna een uur lang hopen op meer. Goran Pandev had Napoli in de 20e minuut op voorsprong gezet. Zijn ploeg bleef de hele wedstrijd de betere, maar verzuimde de score uit te breiden. Uiteindelijk brak dat de thuisclub op. Ghilas en Quaresma zorgden met treffers in de 69e en 76e minuut voor de ommekeer. In de slotfase maakte Zapata er nog wel 2-2 van, maar het doelpunt kwam veel te laat.

Door de uitschakeling van Napoli-trainer Rafael Benitez is Dick Advocaat de enige overgebleven trainer die de Europa League al eens wist te winnen. De trainer van AZ deed dat in 2008 met het Russische Zenit Sint-Petersburg.