AZ kan alleen maar prachtige tegenstanders loten

21 maart 2014, 08:44

Voor de vierde keer in tien jaar zit AZ bij de laatste acht van de Europa League, voorheen UEFA Cup. Als beloning voor die razend knappe prestatie mag de ploeg het nu opnemen tegen een Europese topploeg. Welke, dat wordt vanmiddag rond 13.00 uur duidelijk. Dat vindt de loting voor de kwartfinale plaats.

Een blik op het deelnemersveld wijst uit dat AZ alleen maar tegen internationaal gerenommeerde ploegen uit prachtige steden kan loten. Met Ludogorets en Viktoria Plzen verdwenen donderdag de laatste twee relatief kleine teams uit het toernooi, terwijl ook de Spaanse hekkensluiter Real Betis zijn Waterloo vond.

AZ heeft in de kwartfinale gezelschap van twee teams uit Portugal (Benfica en Porto), twee uit Spanje (Valencia en Sevilla), één uit Italië (Juventus), één uit Frankrijk (Olympique Lyon) en één uit Zwitserland (FC Basel). Op papier is Basel wellicht de minst zware tegenstander, al presteerde die ploeg de laatste jaren uitstekend in de Europese bekertoernooien. Mocht Valencia als tegenstander uit de koker rollen, dan krijgt AZ de kans om revanche te nemen voor het seizoen 2011/2012. Toen bleek de Spaanse ploeg in de kwartfinale te sterk. Vier van de acht kwartfinalisten (Benfica, Juventus, Basel en Porto) zijn afkomstig uit de Champions League.

Een uur voor de Europa League-loting, vindt de loting voor de kwartfinale van de Champions League plaats. Deze begint om 12.00 uur. In de Champions League zijn geen Nederlandse ploegen meer actief.

Kwartfinalisten Champions League: Manchester United (Eng), Chelsea (Eng), Real Madrid (Spa), Atletico Madrid (Spa), FC Barcelona (Spa), Paris Saint Germain (Fra), Bayern München (Dui), Borussia Dortmund (Dui)

Kwartfinalisten Europa League: AZ (Ned), Benfica (Por), FC Porto (Por), Valencia (Spa), Sevilla (Spa), Juventus (Ita), Olympique Lyon (Fra), FC Basel (Zwi)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen