AZ treft Benfica in kwartfinale Europa League

21 maart 2014, 13:14   Bijgewerkt: 21 maart 2014, 13:20

AZ kan zich opmaken voor twee prachtige wedstrijden. De ploeg van coach Dick Advocaat gaat in de kwartfinale van de Europa League de strijd aan met Benfica. De heenwedstrijd in Alkmaar is op donderdag 3 april, de return is een week later in het fraaie Estádio da Luz in Lissabon.

Goed of slecht kon AZ het eigenlijk niet treffen bij de loting, die verricht werd door voormalig Juventus-speler Ciro Ferrara. De zeven mogelijke tegenstanders van de Alkmaarse club waren stuk voor stuk topclubs met een grote staat van dienst in Europa. Met Benfica rolde de huidige koploper van de Portugese competitie uit de koker. De ploeg is afkomstig uit de Champions League, waarin het als derde eindigde in een groep met Anderlecht, Paris Saint Germain en Olympiakos. In de Europa League rekende het vervolgens af met PAOK Saloniki en Tottenham Hotspur. De Engelse ploeg werd in Londen met 1-3 verslagen, in Lissabon werd het 2-2.

Benfica speelde al 21 keer tegen een Nederlandse club in Europa. De Portugezen verloren slechts vijf van die 21 duels. In het seizoen 2011/2012 schakelde Benfica FC Twente uit in de laatste voorronde van de Champions League, een seizoen eerder knikkerde de ploeg PSV uit de Europa League. AZ trof Benfica nog nooit.

Loting kwartfinale Europa League

AZ - Benfica

Olympique Lyon - Juventus

FC Basel - Valencia

FC Porto - Sevilla

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen