Van Persie vier tot zes weken aan de kant bij United

Ger
21 maart 2014, 18:48   Bijgewerkt: 21 maart 2014, 19:17

Robin van Persie is de komende vier tot zes weken uit de roulatie. Dat heeft zijn club Manchester United laten weten op basis van nader medisch onderzoek. Zijn deelname aan het WK in Brazilië van komende zomer komt zodoende niet in gevaar. De Nederlandse spits raakte deze week geblesseerd in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de achtste finales van de Champions League.

Manager David Moyes gaf na de eerste scan aan dat het nog niet helemaal was duidelijk geworden wat er aan de hand was met de 30-jarige Van Persie. Daarop werd besloten tot een tweede medisch onderzoek over te gaan. Uit die scan is gebleken dat de aanvoerder van het Nederlands elftal met een verzwikte knie kampt en minimaal een maand zal moeten herstellen.

Van Persie verliet woensdagavond per brancard het veld nadat hij van van verdediger Kostas Manolas een tik in zijn knieholte had gekregen. De oud-Feyenoorder was tegen Olympiakos van doorslaggevend belang voor United. Met drie doelpunten schoot hij zijn Engelse werkgever hoogstpersoonlijk naar de kwartfinales van het miljoenenbal.

Door zijn herstel ontbreekt Van Persie in minimaal vier competitieduels. Bovendien mist hij beide wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League. United treft het Bayern München van Arjen Robben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen