Chelsea slacht Arsenal bij jubileum Wenger

22 maart 2014, 15:41

Arsène Wenger is zaterdag niet bepaald in het zonnetje gezet in zijn 1000e wedstrijd als trainer van Arsenal. In de uitwedstrijd bij Chelsea keek zijn ploeg al na een kwartier tegen een kansloze 3-0-achterstand aan. Uiteindelijk werd het 6-0 op Stamford Bridge. De Gunners speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor Keiran Gibbs na een kwartier spelen.

Het jubileumduel van Wenger begon sowieso al uitermate spectaculair. Beide ploegen kregen kansen om de score te openen. Arsenal-spits Olivier Giroud kwam na een knappe pass oog-in-oog met Petr Cech te staan, maar schoot te slap in. Chelsea toonde zich wel effectief. Samuel Eto'o en Andre Schurrle zetten de Blues al binnen zeven minuten op een 2-0 voorsprong. De Kameroener opende de score met een krulbal. Zijn Duitse ploeggenoot verdubbelde twee minuten later de score door met rechts hard raak te schieten. Na de 3-0 kon er even adem gehaald worden op Stamford Bridge. Toch scoorde de ploeg van trainer José Mourinho nog één keer voor de doelwissel. Na een uitbraak over rechts gaf Fernando Torres, die de geblesseerde Eto'o al na tien minuten verving, de bal voor. Met een intikker maakte Oscar het kwartet doelpunten compleet.

Door de overwinning in de Londense derby doet Chelsea uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. De voorsprong op Arsenal is met nog zeven wedstrijden te spelen zeven punten. De ploeg van Wenger lijkt definitief afgehaakt in de titelstrijd. Mourinho bleef ook in zijn elfde ontmoeting met zijn Franse collega ongeslagen (zes zeges en vijf remises).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen