Manchester City en Liverpool flink op schot

22 maart 2014, 17:57   Bijgewerkt: 22 maart 2014, 18:58

Manchester City en Liverpool hebben zaterdag doelpuntrijke zeges geboekt in de Engelse Premier League. ManCity won thuis met 5-0 van Fulham, terwijl Liverpool uithaalde op visite bij laagvlieger Cardiff City. Het werd 3-6 voor The Reds in de hoofdstad van Wales.

Fulham-verdediger Fernando Amorebieta en Manchester City-speler Yaya Touré waren de hoofdrolspelers in het Etihad Stadium. Eerstgenoemde veroorzaakte twee strafschoppen, die door Touré werden binnengeschoten. De eerste penalty werd toegekend in de 25ste minuut, na een overtreding op Alvaro Negredo. Het kwam Amorebieta op een gele kaart te staan. Acht minuten na rust incasseerde de Venezolaanse mandekker direct rood, na een tackle op David Silva, de aanleiding voor de tweede elfmetertrap. Touré zorgde in de 65ste minuut voor het hoogtepunt van de middag. De Ivoriaan voerde met een weergaloze pegel de tussenstand op tot 3-0. Via Fernandinho en Martin Demichelis werd het in de slotfase uiteindelijk 5-0.

Door de overwinning nadert nummer twee Liverpool koploper Chelsea tot vier punten: 65 om 69. Liverpool heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Nummer drie Manchester City, dat drie duels minder speelde dan Chelsea, heeft 63 punten. Arsenal bezet met 62 punten de vierde plek. De Londenaren werden eerder op de dag vernederd in de derby tegen Chelsea (6-0).

Fulham, waar John Heitinga in de basis stond en Maarten Stekelenburg op de bank zat, blijft als gevolg van het pak slaag in Manchester hekkensluiter in Engeland. Sunderland en Cardiff City, die eveneens onder de rode streep staan, incasseerden ook een nederlaag. Sunderland boog met 2-0 voor Norwich City, waar Ricky van Wolfswinkel een basisplaats had en Leroy Fer ontbrak vanwege een blessure. Cardiff City werd dus verslagen door Liverpool.

West Bromwich Albion en Crystal Palace, die samen op de wip zitten, verzuimden uit te lopen. West Brom ging met 2-0 onderuit bij Hull City, Crystal Palace verloor op het nippertje bij Newcastle United (1-0), door een tegendoelpunt van Papiss Cissé in de 94ste minuut. Bij Newcastle stonden Tim Krul, Vurnon Anita en Luuk de Jong allen in de basis. Swansea City, dat slechts één punt voorsprong heeft op West Brom en Crystal Palace, pakte evenmin punten. Ondanks een goal van oud-Vitessenaar Wilfried Bony was Everton met 3-2 te sterk. Swansea City speelde met Michel Vorm in de startopstelling, Jonathan De Guzman viel twintig minuten voor tijd in.