Brenet vervangt geschorste Willems tegen Roda JC

22 maart 2014, 19:38   Bijgewerkt: 22 maart 2014, 19:46

Joshua Brenet krijgt tegen Roda JC Kerkrade weer eens een kans bij PSV. De rechtsbenige vleugelverdediger neemt links achterin de plek over van de geschorste Jetro Willems. Hij krijgt van coach Phillip Cocu op die positie de voorkeur boven bijvoorbeeld Jorrit Hendrix, die in de basis verwacht werd.

De 20-jarige Brenet was in de eerste weken van dit seizoen regelmatig basisspeler, maar verloor de strijd om een vaste stek van Santiago Arias. In 2014 kwam Brenet pas één keer in actie, begin februari tegen Cambuur. In totaal speelde de rechtsbenige verdediger dit seizoen negen duels, waarvan acht als basisspeler. Tegen Roda JC staat hij tegenover Guus Hupperts, op papier de meest gevaarlijke speler van de ploeg.

Bij Roda staat Mitchell Donald in de punt van de aanval. Coach Jon Dahl Tomasson is tot dat besluit gekomen omdat vier andere spelers die op die positie uit de voeten kunnen (Berry Powel, Anco Jansen, Krisztián Németh en Wiljan Pluim) niet fit genoeg zijn om te spelen. Ook pinchhitter Frank Demouge is niet okselfris, maar hij zit wel op de bank en kan dus mogelijk gedurende de wedstrijd als invaller in de ploeg komen.

Opvallend genoeg verloor PSV dit seizoen al twee keer van Roda JC Kerkrade, de huidige hekkensluiter van de Eredivisie. Half oktober verloor het in competitieverband in Limburg met 1-2, enkele dagen later werd het in het bekertoernooi zelfs 3-1 voor Roda JC. Dat duel werd gespeeld in het Philips Stadion.

Opstellingen

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Brenet; Hiljemark, Park, Schaars; Ruiz, Locadia, Depay

Roda JC: Kurto; Dijkhuizen, Ramos, Luijckx, Van Peppen; Sutchuin, Kali, Fledderus, Paulissen, Hupperts; Donald

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen