Vitesse ten onder tegen strijdlustig Groningen

22 maart 2014, 21:08   Bijgewerkt: 22 maart 2014, 21:16

FC Groningen was tot zaterdagavond de slechtst presterende ploeg in de Eredivisie van dit kalenderjaar en haalde na de winterstop slechts zes punten. Daar was zaterdag echter niets van te merken. In de Euroborg werd Vitesse na een attractieve wedstrijd verdiend met 3-1 verslagen. Doelpuntenmakers aan de kant van Groningen waren Richairo Zivkovic, Nick van der Velden en Tjaronn Chery. Christian Atsu scoorde voor de bezoekers.

Zivkovic was deze avond het toonbeeld van de passie en strijdlust die de thuisploeg op de mat legde. De jonge spits, die volgend seizoen de overstap maakt naar Ajax, was met name in de eerste helft een plaag voor de verdediging van Vitesse. Directe tegenstander Guram Kashia had zijn handen vol aan de hardwerkende Zivkovic. De Groningse spits beloonde zijn enthousiaste spel met zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Groningen wist ook in de tweede helft van geen ophouden en Vitesse kwam er amper meer aan te pas. Tien minuten na rust was het Van der Velden die profiteerde van opnieuw een slippertje in de defensie van Vitesse. Davy Pröpper en Kelvin Leerdam liepen elkaar in de weg bij een hoekschop van de thuisploeg waardoor Van der Velden helemaal vrij stond. De middenvelder plaatste de bal via de binnenkant van de paal in het doel. 

Tien minuten later was het Chery die het duel besliste. De aanvaller kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld en passeerde Velthuizen met een schuiver in de verre hoek. In het vervolg kon Vitesse geen vuist meer maken en was het de thuisploeg die de betere kansen kreeg, maar Andraz Kirm verzuimde om het duel definitief in het slot te gooien. Groningen kan door de overwinning weer naar boven kijken en Vitesse verspeelt dure punten in de strijd om de tweede plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen