Sporting wint na spectaculair begin op Madeira

22 maart 2014, 22:32

In de Portugese Liga ZON Sagres heeft Sporting Lissabon de achterstand op koploper Benfica teruggebracht tot vier punten. De hoofdstedelingen zegevierden zaterdag op het eiland Madeira met 1-3 over Maritimo Funchal.

Al binnen zes minuten stond het 1-1. Adrien Silva bracht Sporting in de derde minuut uit een strafschop aan de leiding, de Amerikaan Theo Weeks herstelde slechts drie minuten later het evenwicht namens Maritimo Funchal. William zorgde er met een treffer in de 38ste minuut voor dat Sporting ging rusten met een 1-2 voorsprong. In de tweede helft bleef het lang spannend, maar Jefferson maakte zes minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde: 1-3.

Sporting staat met 54 punten op de tweede plaats in Portugal. De achterstand op koploper Benfica bedraagt vier punten, het verschil met nummer drie FC Porto is acht punten. Benfica en Porto spelen zondag nog wel thuis tegen respectievelijk Academica Coimbra en Belenenses.