Scholz schenkt Lokeren tweede beker in drie jaar

22 maart 2014, 22:28   Bijgewerkt: 22 maart 2014, 23:17

SC Lokeren heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd de Cofidis Cup, het nationale bekertoernooi van België, gewonnen. De formatie van coach Peter Maes was zaterdag in Brussel in een spannende finale met 1-0 te sterk voor Zulte Waregem.

Op papier ontlopen Zulte Waregem en SC Lokeren elkaar weinig. De ploegen werden respectievelijk vierde en vijfde in de Belgische Pro League, waarmee ze zich allebei kwalificeerden voor de kampioenspoule. Het verschil tussen beide teams was slechts twee punten. Omdat Zulte Waregem en Lokeren te boek staan als aanvallende clubs, werd een mooie bekerfinale verwacht.

Dat werd het ook, al kwam dat vooral door de spanning. Zulte Waregem kreeg voor rust de betere kansen, maar het zat niet mee in de afwerking. Al in de tweede minuut trof Idrissa Sylla met een schot uit de draai de paal. Ruim een kwartier later raakte Mbaye Leye eveneens de staander. Na een slippertje van Lokeren-verdediger Giorgos Galitsios kwam Zulte Waregem er snel uit, maar Leye wist het foutje niet af te straffen.

Na een klein uur spelen, toonde Lokeren zich wel trefzeker. Verdediger Alexander Scholz scoorde uit een hoekschop half met de schouder en omdat Zulte Waregem - ondanks aanvallende wissels van trainer Francky Dury - niet wist te scoren, bleek dat doelpunt goud waard voor Lokeren.