AS Roma geen moment in paniek bij Chievo

22 maart 2014, 22:46   Bijgewerkt: 22 maart 2014, 23:57

AS Roma heeft zaterdag een eenvoudige driepunter gescoord in de Serie A. De Romeinen wonnen, zonder de geblesseerde Kevin Strootman, met 0-2 bij laagvlieger Chievo Verona. Dat was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld van het Stadio Marc'Antonio Bentegodi.

Hoewel AS Roma niet groots speelde, kwam de ploeg geen moment in gevaar in Verona. Aanvallend was Chievo onmachtig en ook verdedigend ging het niet altijd even goed bij de thuisclub. Dat laatste leidde tot de 0-1 van Gervinho in de zeventiende minuut.

Bostjan Cesar dacht de bal rustig terug te kunnen koppen naar doelman Michael Agazzi, maar legde het leder zo in de loop van Gervinho. De Ivoriaanse dribbelaar strafte die fout genadeloos af: 0-1. Op slag van rust werd het 0-2. Na een prachtige steekpass van Rodrigo Taddei door het midden, tekende Mattia Destro voor de definitieve beslissing.

Na rust kreeg Roma via onder meer Radja Nainggolan en Gervinho kansen om verder uit te lopen, maar dat bleef Chievo bespaard. Roma, tweede in de Serie A, vergroot door de winst de voorsprong op nummer drie Napoli tot zes punten. De achterstand op koploper Juventus liep terug tot elf punten.