Hattrick Messi beslist bewogen en doelpuntrijke Clásico

23 maart 2014, 22:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een stormend Estadio Santiago Bernabéu is FC Barcelona zondagavond als winnaar van het veld gestapt. Na een Clásico met een enorme intensiteit stond er na negentig minuten spelen een 3-4 eindstand op het scorebord. Drie strafschoppen, een rode kaart voor Sergio Ramos en een hattrick van Lionel Messi waren onderdeel van een meer dan boeiende kraker.

El Clásico was nog maar net begonnen of Andrés Iniesta knalde op fenomenale wijze de 0-1 tegen de touwen, na een assist van Messi. Een droomstart van de bezoekers, die Real meteen op jacht naar de gelijkmaker zagen gaan. Karim Benzema miste een joekel van een kans en Messi deed even later hetzelfde. In een aantrekkelijke openingsfase keerden de Madrilenen het tij, met twee identieke treffers.

Benzema knikte eerst een voorzet van de sterk spelende Angel Di Maria achter Victor Valdés, die niet vrijuit ging. Hetzelfde aanvalsconcept bracht Real namelijk een paar minuten later aan de leiding, toen Benzema een voorzet van Di Maria controleerde en vervolgens beheerst afdrukte. Nog voor de theepauze schoot Messi de bezoekers langszij, met zijn negentiende treffer in een Clásico. De Argentijnse vedette ging Real-icoon Alfredo Di Stéfano voorbij met zijn droge knal.

De tweede helft stond in het teken van al dan niet omstreden strafschoppen. Eerst werd Cristiano Ronaldo door Daniel Alves gehaakt. Het voorval gebeurde net buiten de zestien meter, maar er volgde een strafschop, waar de Portugese vedette wel raad mee wist. Het was alweer zijn 26ste van het seizoen: 3-2.

Real leek derhalve hard op weg te zijn naar een mokerslag voor Barça, maar het was juist Real dat een immense klap te verwerken kreeg. Sergio Ramos zou de doorgebroken Neymar hebben neergehaald en kreeg hiervoor alweer de achttiende (!) rode kaart in zijn carrière. Messi bracht de stand weer in evenwicht vanaf de strafschopstip. Nadat Alves snoeihard op de paal schoot, kreeg Barça wederom een penalty. Messi completeerde zijn hattrick en tekende voor de 3-4, een eindstand die de Spaanse titelstrijd weer volledig opengooit.