Messi verbreekt twee records in gewonnen Clásico

23 maart 2014, 23:51

Lionel Messi heeft zondag weer eens afgerekend met een aantal records. Met zijn hattrick in de Clásico tegen Real Madrid (3-4 winst voor FC Barcelona) wist de Argentijnse dribbelaar twee imposante records te verbreken.

De vedette van Barça was niet alleen verantwoordelijk voor de 2-2 tegen Real, maar besliste de kraker later in Catalaans voordeel, door Barça met twee strafschoppen van een 3-2 achterstand naar een 3-4 overwinning te schieten. Het hield onder meer in dat Messi, in zijn 27ste Clásico, het record van Alfredo Di Stefano verbeterde. Het icoon van Real was achttien keer trefzeker in de klassieker en Messi werd zondag alleenhouder van dit record, aangezien hij voorafgaand aan dit duel op evenveel goals stond als Di Stefano.

Tevens werd Messi de meest productieve buitenlander aller tijden in de Primera División. Deze eer was eerst voorbehouden aan Hugo Sanchez, die in de shirts van Real, Atletico Madrid en Real Valladolid tot 233 treffers in 267 duels kwam. Messi heeft er nu 234 gemaakt voor Barça.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen