Roda JC denkt na over kunstgras in stadion

24 maart 2014, 10:41

Als volgende club uit het betaald voetbal overweegt Roda JC Kerkrade om over te stappen op kunstgras. De aanleg van een kunstgrasveld in het Parkstad Limburg Stadion kan met name interessant zijn omdat de club dan van één probleem, namelijk de slechte trainingsvelden op sportpark Kaalheide, af is.

De velden op Kaalheide zijn dermate slecht, dat Roda voor trainingen regelmatig uit moet wijken naar omliggende amateurclubs. Als de club kunstgras in het stadion aan laat liggen, hoeft dat niet meer. "Daar zal dan altijd getraind worden door het eerste team. Na een jaar kan dan, afhankelijk van de bevindingen, bekeken worden of het kunstgrasveld verplaatst wordt naar het vernieuwde Kaalheide of dat het veld definitief in het Parkstad Limburg Stadion blijft liggen", zegt directeur Marcel van den Bunder in De Limburger.

In dat laatste geval zou de begeleidingsstaf van de selectie, die nu werkzaam is op Kaalheide, meeverhuizen naar het stadion. "Het voordeel is dat je dan iedereen bij elkaar hebt op één locatie in plaats van dat men verdeeld zit over twee plekken. Dat vergroot de onderlinge betrokkenheid", stelt de directeur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen