Arteta: "Vernederingen doen veel pijn van binnen"

24 maart 2014, 12:38

Arsenal en topwedstrijden in de Premier League buiten het eigen stadion, het is dit seizoen geen goede combinatie. Na de afstraffingen tegen Manchester City (6-3) en Liverpool (5-1) werd de ploeg van coach Arsene Wenger dit weekend tot op het bot vernederd door stadgenoot Chelsea. Op Stamford Bridge werd het maar liefst 6-0.

"Dit doet veel pijn, diep van binnen", geeft middenvelder Mikel Arteta toe op de website van zijn club. "Het is in dit soort wedstrijden beschamend om op het veld te staan. Psychisch is het enorm lastig en als je zoiets meemaakt, wil je in ieder geval een herhaling voorkomen. Ik kan iedereen beloven dat de enorme behoefte voelen om dit recht te zetten. Dinsdag krijgen we een nieuwe kans, dan moeten we als team een reactie tonen."

Arteta vond het verlies op Stamford Bridge nog pijnlijker dan de eerdere afstraffingen bij Manchester City en Liverpool. "De wedstrijd tegen Manchester City was heel anders en tegen Liverpool gaven we de eerste drie doelpunten heel eenvoudig weg. Dit was erger, omdat deze nederlaag mijns inziens meer onze eigen schuld was. We maakten fouten in balbezit, op momenten dat we wisten dat we absoluut geen fout mochten maken."

Ondanks de forse nederlagen in topwedstrijden, doet Arsenal nog wel mee in de strijd om de titel in de Premier League. De ploeg uit Londen staat zeven punten achter koploper Chelsea, maar speelde één duel minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen