Latupeirissa wordt algemeen directeur FC Den Bosch

25 maart 2014, 10:18

FC Den Bosch heeft intern een oplossing gevonden voor het vertrek van Fred van der Hoorn. De Brabantse club heeft Marc Latupeirissa benoemd tot algemeen directeur. De oud-speler, in december toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de club, begint per 1 juli 2014 aan zijn nieuwe functie.

"In mijn nieuwe functie komen veel dingen samen", zegt Latupeirissa, die als voetballer voor onder meer FC Den Bosch en Willem II speelde en vervolgens jurist werd. "Ik krijg nu de kans mijn passie voor voetbal te combineren met alle ervaringen die ik heb opgedaan in bedrijfsleven, onderwijs en het profvoetbal. Ik heb het profvoetbal altijd gezien als mijn wereld, waarin elk radertje, van supporter tot hoofdsponsor, een rol speelt. Juist nu ik er sinds kort als lid van de Raad van Commissarissen bij FC Den Bosch dichter bij betrokken ben geraakt, heb ik kunnen vaststellen hoe interessant het voetbal ook kan zijn vanuit een ander perspectief dan als voetballer."

Latupeirissa werkt momenteel aan de Avans Hogeschool in Breda, waar hij recht en ondernemerschap doceert aan de opleidingen small business en commerciële economie. Eerder was hij aandeelhouder en mede verantwoordelijk voor het management van een advieskantoor voor fusies, overnames en bedrijfsfinancieringen. "We hebben Marc de afgelopen maanden in de hectische situatie waarin de club verkeert, leren kennen als een uiterst kundige, gedreven en integere vakman. We zijn bijzonder verheugd dat Marc deze uitdaging aan wil gaan en dat hij erop vertrouwt om met steun van de RvC de club naar een gezonde positie te loodsen. Van daaruit hopen we onder zijn leiding te kunnen gaan bouwen", laat clubvoorzitter Maarten de Gruyter weten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen