Blik op buitenland: titelfeest, derby's en revanche

25 maart 2014, 12:35   Bijgewerkt: 25 maart 2014, 13:47

In Nederland staan de komende dagen maar twee wedstrijden op het programma, de duels PEC Zwolle-NEC (woensdag) en AZ-Ajax (donderdag) in de halve finale van de KNVB Beker. De overige teams uit de Eredivisie hebben vrij, maar in het buitenland moet iedereen vol aan de bak. In Engeland, Duitsland, Spanje én Italië wordt midweeks een vrijwel complete speelronde afgewerkt. Bayern München kan zich verzekeren van de landstitel, in Engeland springt de derby tussen Manchester United en Manchester City eruit. En kan Clarence Seedorf op bezoek bij Fiorentina zijn baan redden? Een overzicht van het buitenlandse topvoetbal.

Duitsland

Het is al maanden niet de vraag óf, maar wanneer Bayern München kampioen van Duitsland wordt. De ploeg steekt dit seizoen met kop en schouders boven de rest uit en verspeelde in 26 competitiewedstrijden slechts vier (!) punten. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt maar liefst 23 punten. Er zijn nog acht duels te spelen en dat houdt in dat Bayern kampioen is, als het dinsdag wint van Hertha BSC.

guardiola

guardiola

Een dag later gaat het vizier in Duitsland op de staart van de ranglijst. De teams op de plekken veertien tot en met zeventien spelen tegen elkaar, SC Freiburg ontvangt Hamburger SV en het 1.FC Nürnberg van coach Gertjan Verbeek ontvangt Huub Stevens' VfB Stuttgart. Wie wint heeft weer wat lucht, de verliezers moeten vrezen voor degradatie of deelname aan de play-offs. In Duitsland degraderen twee ploegen rechtstreeks, de nummer zestien moet een play-off spelen tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga.

Engeland

In de Premier League staat geen complete, maar een halve speelronde op het programma. Tien teams komen in actie, verdeeld over twee dagen. De meest aansprekende affiche is Manchester United-Manchester City, dinsdag op Old Trafford. Man City staat derde, maar is op basis van het aantal verliespunten 'virtueel' koploper. Op dit moment heeft het zes punten minder dan koploper Chelsea, maar drie wedstrijden minder gespeeld. Die achterstand kan het op Old Trafford, waar United eerder deze maand op pijnlijke wijze (0-3) klop kreeg van Liverpool, halveren. Maar gemakkelijk zal het niet worden, denkt coach Manuel Pellegrini. "Het feit dat Manchester United een moeizaam seizoen doormaakt, betekent niet dat we zomaar even gaan winnen."

Italië

Acht van de tien wedstrijden in deze midweekse speelronde van de Serie A worden op woensdag afgewerkt, naast Milan komt die dag ook onder meer koploper Juventus in actie. Voor eigen publiek tegen Parma kan de Oude Dame een volgende stap zetten richting de titel. AS Roma, de nummer twee, speelt een dag eerder thuis tegen Torino. De speelronde wordt op donderdag afgesloten door Inter, dat evenals stadgenoot Milan een mager seizoen doormaakt. Inter, in 2010 nog de beste ploeg van Europa, speelt thuis tegen Udinese.

Spanje

Fans van Real Madrid zullen er niet blij mee zijn geweest, maar voor neutrale volgers was het geweldig dat FC Barcelona zondag de Clásico van de aartsrivaal won. Door de uiterst spectaculaire 3-4 overwinning van de Catalaanse formatie in het Santiago Bernabéu ligt de strijd om de titel in de Primera Division weer helemaal open. Atletico Madrid, Real en Barça staan, met nog negen duels te gaan, binnen één punt van elkaar.

De midweekse speelronde wordt dinsdag geopend met een wedstrijd tussen Malaga en Espanyol, later die avond speelt Elche CF tegen Athletic de Bilbao. Op woensdag zijn vier wedstrijden, waaronder dus die van de drie titelkandidaten, en op donderdag nog eens vier. Dan komen onder meer Real Sociedad, Villarreal en Valencia, teams die mikken op een Europa League-ticket, in actie. Hekkensluiter Betis speelt uit tegen Levante en moet winnen om uit de schier uitzichtloze situatie te komen. De ploeg heeft acht punten minder dan Real Valladolid, dat voorlaatste staat. De achterstand op de 'veilige' zeventiende plek bedraagt tien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen