Cruijff: "Salaris Neymar zorgt voor conflicten bij Barça"

25 maart 2014, 13:46

Johan Cruijff denkt dat het salaris van Neymar de reden is voor de iets mindere prestaties van FC Barcelona dit seizoen. De Nederlander vindt dat een jonge speler niet zoveel hoort te verdienen als Neymar bij de Catalanen.

"Het probleem van Barça is dat een speler van 21 jaar meer verdient dan de rest, die alle prijzen ter wereld al gewonnen hebben", zegt Cruijff in Marca. "Als 21-jarige moet je nog veel leren. Het is een probleem dat de club zelf gecreëerd heeft. Het schept een conflictsituatie in de kleedkamer die moeilijk te controleren is."

Barcelona boekte zondagavond een knappe overwinning door op bezoek bij Real Madrid met 3-4 te winnen. Cruijff heeft het duel niet gekeken. "Ik heb de Clásico niet gezien, omdat ik onderweg was naar Maleisië", zegt de voormalig spits van de Spaanse topclub. "Het resultaat is in ieder geval goed voor de spanning in de competitie. Alle drie de teams (Barça, Real en Atlético Madrid) staan eigenlijk weer op nul en elke wedstrijd is een finale."

De Nederlander wordt de laatste tijd steeds meer in verband gebracht met de club. "Ze hebben me verschillende keren gevraagd om samen te komen, maar ik was elke keer al bezet. Maar ik heb wel enkele ideeën die ik wil bespreken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen