Jans: "Als je de finale niet haalt, ligt het aan jezelf"

25 maart 2014, 15:11

In eigen huis, tegen degradatiekandidaat NEC. De weg naar de finale van de KNVB Beker lijkt open te liggen voor PEC Zwolle, vanaf het moment dat NEC uit de koker kwam als tegenstander in de halve eindstrijd van het bekertoernooi. Dat beseft ook Ron Jans, de trainer van de ploeg uit Overijssel.

Een beter scenario dan dit, op het eigen kunstgras, is ook volgens de coach amper denkbaar. "Als je nu de finale niet haalt, ligt het aan jezelf", voert hij in het regionale De Stentor de druk op zijn elftal wat op.

Tegen NEC zal niet Darryl Lachman, die onlangs zijn rentree maakte na een blessureperiode, maar Maikel van der Werff centraal achterin staan bij Zwolle. "Lachman heeft door twee blessures toch dertien weken gemist. Mocht het wel een wedstrijd van 120 minuten worden, dan kan hij dat waarschijnlijk nog niet aan", legt Jans uit.

Vergeleken met de wedstrijd van afgelopen weekend tegen AZ keren Ryan Thomas en Guyon Fernandez vermoedelijk terug in het elftal. Beide spelers misten het duel in Alkmaar door een blessure.

De halve finale tussen PEC Zwolle en NEC begint woensdag om 20.45 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen