Galatasaray moet ondanks goal Sneijder aan de bak

Ger
25 maart 2014, 21:34

Galatasaray is nog allerminst zeker van een plek in de eindstrijd van het Turkse bekertoernooi. De equipe van trainer Roberto Mancini bleef in het eerste duel van de halve finales na een 2-0 voorsprong op een gelijkspel steken. De thuiswedstrijd tegen Bursaspor eindigde in 2-2.

Wesley Sneijder zette de huidige nummer drie van de Turkse competitie in de elfde minuut op voorsprong. De Oranje-international schoot van dichtbij met rechts binnen. Vlak voor rust verdubbelde Selcuk Inan de marge vanaf de penaltystip. In de tweede helft sleepte Bursaspor alsnog een remise uit het vuur. Volkan Sen en Bekir Yilmaz waren trefzeker. De bezoekers sloten de wedstrijd met tien man af. In de slotfase kreeg Sercan Yildirim zijn tweede gele kaart van de avond.

Bursaspor had een dag voor de wedstrijd trainer Christoph Daum nog zien vertrekken. De Duitser liet zijn contract door de papierversnipperaar halen wegens de aanzwellende kritiek. De return tegen Galatasaray is op woensdag 16 april.