Manchester City geeft United weer dreun in stadsderby

Ger
25 maart 2014, 22:45   Bijgewerkt: 26 maart 2014, 09:57

Manchester City heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van stadsrivaal Manchester United. Na de 4-1 zege in september voor eigen publiek eindigde het competitieduel op Old Trafford in 0-3. Door de overwinning blijft City een belangrijke titelkandidaat in de Premier League.

De ploeg van manager Manuel Pellegrini beleefde een droomstart op het veld van United. Na 43 seconden tekende Edin Dzeko al voor de 0-1. De spits schoot van dichtbij raak nadat Samir Nasri de paal had getroffen. Tien minuten na rust zorgde Dezko ook voor het tweede doelpunt. Hij passeerde doelman David de Gea met een fraaie inzet uit een hoekschop. Opnieuw was Nasri de aangever, al was het deze keer een bewuste actie. Yaya Touré legde vlak voor tijd de eindstand vast. Bij United ontbrak de geblesseerde Robin van Persie. De aanvalslinie met Juan Mata, Danny Welbeck en Wayne Rooney bleek niet in staat om de thuisploeg aan een treffer te helpen.

Door de overwinning is City de nieuwe nummer twee van de ranglijst. De voorsprong op Liverpool is een punt. In verliespunten is City zelfs koploper, aangezien concurrent Chelsea al twee keer vaker in actie kwam. United blijft ondanks de nederlaag op de zevende plaats staan. De ploeg van de geplaagde manager David Moyes moet echter wel vrezen dit seizoen op basis van de ranglijst naast Europees voetbal te grijpen. United dient nog een plek te stijgen om dat scenario af te wenden. De achterstand op nummer zes Everton is drie punten en de concurrent heeft nog twee duels te goed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen