Pellegrini geniet van balans in elftal Manchester City

26 maart 2014, 10:18

Er heerst momenteel een en al vrolijkheid bij Manchester City. De equipe van manager Manuel Pellegrini ligt aardig op koers voor de titel en dinsdag waren The Citizens, uitgerekend op Old Trafford, ruim te sterk voor stadsgenoot Manchester United: 0-3. Pellegrini is blij met zijn 'gebalanceerde' elftal.

De 3-0 winst op de aartsrivaal is van levensbelang, vindt de Chileense oefenmeester: "Het was mentaal gezien zeer belangrijk, aangezien het één van de drie grote wedstrijden was die we nog moesten spelen. Het is altijd geweldig om van een team als Manchester United te winnen", zegt Pellegrini, die goede zaken doet in de titelstrijd: "We blijven (op het aantal verliespunten, red.) uitlopen op Chelsea, Liverpool en Arsenal."

Het was de vijfde keer op rij dat City geen doelpunt hoefde te incasseren. Pellegrini geniet van de balans tussen aanval en verdediging in zijn elftal: "Het is belangrijk om een clean sheet te hebben. Uiteraard is het belangrijk om doelpunten te maken, maar we hebben erg compact gespeeld en geen meter weggegeven. We speelden aanvallend én verdedigend sterk. We zijn zeer gebalanceerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen