Aanklager wil Volendam en MVV boete opleggen

26 maart 2014, 17:39

Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, krijgt FC Volendam een straf van één voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek spelen en een onvoorwaardelijke boete van 10.000 euro. De aanklager heeft de Noord-Hollandse Jupiler League-club dit schikkingsvoorstel gedaan naar aanleiding van de ongeregeldheden in het duel met MVV, eind vorige maand.

Nadat MVV diep in blessuretijd de winnende treffer had gemaakt, rende een Volendam-supporter het veld op en gaf hij MVV-speler Sjoerd Winkens een klap in het gezicht. De verdediger liep daarbij een wond bij zijn oog op. "De aanklager is van mening dat FC Volendam niet alles in het werk heeft gesteld om te voorkomen dat aanhang van de club het speelveld kon betreden", klinkt het in een verklaring op de KNVB-website.

Ook tegenstander MVV moet boeten, maar dan voor het wangedrag van zijn supporters in de bekerontmoeting met JVC Cuijk, december vorig jaar. De Maastrichtse club kreeg een schikkingsvoorstel van een geldboete van 5.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "De aanklager is van mening dat, ondanks dat MVV na afloop van de wedstrijd diverse maatregelen heeft getroffen, de club in de voorbereiding op de wedstrijd tekort is geschoten gelet op het aantal toeschouwers dat werd verwacht", licht de aanklager toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen