Viergever 'moet winnen van Ajax' en is ambitieus

27 maart 2014, 19:30

AZ-aanvoerder Nick Viergever is dit seizoen een belangrijke schakel in het elftal van coach Dick Advocaat. De 24-jarige verdediger zorgt voor een defensief sterke organisatie en pikt daarnaast ook nog eens de nodige doelpuntjes mee. Viergever hoopt Ajax vanavond (donderdag) uit te schakelen in de halve finale van de KNVB Beker en toont zich ambitieus.

"We gaan ervoor", zegt Viergever over de halve eindstrijd, op de officiële website van AZ. "Het winnen van de beker is in deze fase van het seizoen de belangrijkste doelstelling van AZ. Het is niet realistisch om als doel te hebben om de Europa League te winnen, hoe graag we dat ook zouden willen. Ook in de Eredivisie kunnen we niet veel meer omhoog of omlaag."

"We zijn er dus van doordrongen dat we de wedstrijd tegen Ajax moeten winnen", vervolgt Viergever. "Zo kunnen we de club en de supporters een hoofdprijs bezorgen. We hebben Ajax eerder dit seizoen al thuis verslagen. Als we er kort op zitten en fel de duels aangaan, krijgt Ajax het moeilijk. Zeker met de massale steun van onze fans", weet de captain van AZ.

Viergever hoopt dat zijn prestaties op een gegeven moment beloond worden en sluit een vertrek naar een andere club niet uit: "Dit is mijn vierde seizoen in Alkmaar, ik ben aanvoerder. Het is tijd om mijn plafond te verhogen. Als er een mooie club komt, vertrek ik. Ik ben nog niet op een leeftijd dat ik puur wil cashen. Sportieve ambitie staat voorop", aldus de verdediger, die het ook geen straf vindt om bij AZ te blijven: "Komt er weer geen club, blijf ik met volle zin bij AZ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen