KNVB maakt Hiddink weer bondscoach, Blind opvolger

Ger
28 maart 2014, 10:21   Bijgewerkt: 28 maart 2014, 11:06

De KNVB heeft de aanstelling van Guus Hiddink officieel gemaakt. De Achterhoeker (67) neemt komende zomer, na het WK in Brazilië, bij Oranje de taken over bondscoach Louis van Gaal. De voetbalbond en Hiddink zijn het eens geworden over een contract tot en met het EK van 2016. Oud-internationals Danny Blind en Ruud van Nistelrooy zijn aangetrokken als assistenten. Na de Europese eindronde in Frankrijk zal Blind doorschuiven naar de positie van keuzeheer.

Het was al geruime tijd duidelijk dat Hiddink de nieuwe bondscoach zou worden. De KNVB wilde de aanstelling echter pas officieel naar buiten brengen als de volledige staf zou zijn geformeerd. Voor Hiddink wordt het zijn tweede periode als bondscoach van het Nederlands elftal. Eerder had hij Oranje onder zijn hoede op het EK van 1996 in Engeland, waar de kwartfinale werd bereikt. Twee jaar later kwam hij met Nederland tot de halve eindstrijd op het WK in Frankrijk, die werd verloren van Brazilië. Oranje eindigde na de verloren troostfinale tegen Kroatië uiteindelijk als vierde.

"Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal", zegt Hiddink op de website van de KNVB. "Met Danny Blind en Ruud van Nistelrooy hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring. Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen. Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB absoluut veel baat bij kunnen hebben."

"Met Hiddink halen we een trainer van Nederlandse bodem in huis met een schat aan internationale ervaring en successen", zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Daarnaast zijn we erg tevreden over de verdere invulling van de technische staf. De afgelopen periode bewees Blind bij de KNVB zijn meerwaarde. De komende twee jaar krijgt hij de kans onder leiding van Hiddink verder te groeien."

"Doordat Blind na het EK het stokje van Hiddink overneemt, behouden we op de lange termijn waardevolle kennis en expertise en wordt de ingezette lijn gewaarborgd", stelt Van Oostveen. "Met Van Nistelrooy voegen we wederom een voormalig internationaal topvoetballer toe aan de staf. Ruud past in het rijtje van generatiegenoten Frank de Boer, Phillip Cocu en Patrick Kluivert."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen