RKC naar Kerkrade: "Gaat om toekomst van de club"

28 maart 2014, 14:15

Voor Roda JC en RKC Waalwijk staat zondagmiddag misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen op het programma. De Limburgers staan onderaan de ranglijst, maar gaan bij een overwinning de ploeg van Erwin Koeman voorbij. De oefenmeester van RKC kent dan ook het belang van het duel.

"Het is een belangrijke tussenstap naar het einde van de competitie toe", stelt Koeman tegenover Omroep Brabant. "Het gaat ook om de toekomst van de club. Ik heb de spelers dan ook benadrukt dat wat er ook gebeurt, we onszelf niks moeten kunnen verwijten. Veel van onze spelers hebben een missie. Ze willen hogerop en meer gaan verdienen. Dan moet je nu bij RKC laten zien dat je dat waard bent."

Maar liefst twintig bussen met RKC-fans zullen zondag de trip naar Kerkrade maken om hun team te steunen. Het uitvak zal met duizend supporters van RKC helemaal vol zitten.  "Dat heb ik nog niet meegemaakt sinds ik bij RKC ben", zegt Koeman. Aanvaller Romeo Castelen is blij met de steun. "Dat is heerlijk", zegt hij. "Dat zegt wel hoe de fans achter de club staan. Voor ons een extra stimulans om in die belangrijke wedstrijd mentaliteit te tonen."

Castelen verwacht veel van zichzelf in de degradatiekraker. "Deze wedstrijden moet ik er met mijn ervaring staan. Ik zal de ploeg op sleeptouw moeten nemen. Maar ik en ook Evander Sno kunnen het niet alleen. We hebben elkaar keihard nodig. Mentaliteit en wilskracht zullen zondag het verschil gaan maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen