Ook Eindhoven klopt Sparta, Danso helpt Dordrecht

28 maart 2014, 21:57   Bijgewerkt: 28 maart 2014, 23:32

Het gaat van kwaad tot erger met Sparta. De Rotterdammers incasseerden vrijdag op visite bij FC Eindhoven hun zesde nederlaag in de laatste acht wedstrijden. Er werd met 4-0 verloren in het Jan Louwers Stadion. Binnen een half uur stond het al 3-0.

Donny de Groot zette Eindhoven in de 21ste minuut op 1-0 en verdubbelde twee minuten later de voorsprong. Cristian Cuevas zorgde niet lang daarna voor de derde Eindhovense treffer. Sparta wist de schade niet te herstellen; in de slotfase werd het dankzij Jens van Son zelfs nog 4-0. De ploeg van coach Gert Kruys is bezig aan een dramatische serie; in de laatste acht competitieduels werden slechts twee punten gepakt.

Door die belabberde reeks is Sparta afgegleden naar de vijftiende plaats op de ranglijst, terwijl het team toch met titelaspiraties aan het seizoen was begonnen. Fortuna Sittard was de volgende die Sparta passeerde. De Limburgers wonnen thuis met 2-1 van subtopper Jong PSV, dat in de derde minuut via Alex Schalk nog wel op 0-1 was gekomen. Fortuna-spelers Jeffrey Vlug en Ramon Voorn bogen de achterstand binnen twintig minuten om in een 2-1 voorsprong. Dat bleek ook de eindstand.

Koploper FC Dordrecht boekte ondertussen zijn derde overwinning op rij. Door een vroeg doelpunt van Erixon Danso, uit een hoekschop, werd Helmond Sport met 1-0 aan de kant gezet. De Brabantse tegenstander speelde ruim een uur met tien man; Jeffrey van Nuland kreeg na 25 minuten rood voor een tackle van achteren op Rihairo Meulens.

FC Dordrecht heeft nu zeven punten voorsprong op nummer twee Willem II, dat wel twee wedstrijden minder speelde. Excelsior verstevigde zijn vierde plaats, door op het eigen Woudestein met 2-1 te winnen van FC Volendam. Ricky Kruys maakte vlak voor tijd het verschil.