NAC en FC Utrecht delen punten na krankzinnige slotfase

Jw
28 maart 2014, 22:08   Bijgewerkt: 28 maart 2014, 22:50

NAC Breda en FC Utrecht hebben vrijdagavond de punten gedeeld in de Eredivisie. Lange tijd was het duel niet om aan te zien, maar er zat veel venijn in de staart. In de laatste vijf minuten vielen drie doelpunten, waarmee NAC Breda twee keer een voorsprong uit handen gaf. Beide ploegen sprokkelen een punt: 2-2.

Rat Verlegh Stadion vuurwerk

Direct na de aftrap toonde Steve de Ridder dat zijn concentratie er niet onder had geleden. De geslepen spits dribbelde het strafschopgebied van NAC binnen en werd aangetikt door Henrico Drost, die er duidelijk niet bij was met zijn hoofd. Aangezien Drost de laatste verdediger was, had hij met rood van het veld gemoeten, maar scheidsrechter Dennis Higler vond het niet eens een overtreding.

Na de rust was het spel van beide kanten niet veel beter. Dat NAC Breda na een klein kwartier tot scoren kwam, was dan ook een verrassing. Kees Kwakman hield in het strafschopgebied goed het overzicht en speelde de volledig vrijstaande Danny Verbeek aan. De jonge linksbuiten haalde hard uit en schoot de bal in de korte hoek naast FC Utrecht-doelman Robin Ruiter (1-0).

NAC Breda leek de wedstrijd te controleren en het zakelijk af te maken. Niets was minder waar, want in de slotfase regende het doelpunten. Dave Bulthuis verlengde in de 86ste minuut met het hoofd een vrije trap van Oar, waarop Ten Rouwelaar geen antwoord had (1-1). Lang kon FC Utrecht niet genieten van de gelijkmaker, want NAC Breda sloeg direct terug. Rydell Poepon kopte recht op Ruiter af, maar de reflex van de doelman was te nonchalant en hij zag de bal door zijn handen glippen (2-1). Zijn aanvoerder maakte de fout goed. Cedric van der Gun was de scherpste bij een klutssituatie in het strafschopgebied en zorgde voor het laatste doelpunt in een bizarre slotfase, die dus alsnog voor veel vuurwerk zorgde.