Huntelaar helpt Schalke 04 voorbij Luhukay

28 maart 2014, 22:52

Schalke 04 heeft de tweede plaats in de Bundesliga, in elk geval voor één nacht, overgenomen van aartsrivaal Borussia Dortmund. De equipe van coach Jens Keller rekende vrijdag in de eigen Veltins-Arena zonder problemen af met het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay, dat zodoende een nieuwe teleurstelling moest slikken: 2-0.

Hertha BSC wist in de voorgaande vijf Bundesligaduels slechts twee punten te pakken. De laatste drie wedstrijden gingen zelfs verloren, waardoor de hoofdstedelingen een Europees ticket steeds verder uit het zicht zien raken. Op visite bij Schalke kregen ze het niet voor elkaar het tij te keren.

Schalke ging voortvarend van start en kwam al na een kwartier op 1-0. Chinedu Obasi zette, met enig fortuin, zijn tegenstander Levan Kobiashvili opzij en opende vervolgens de score. Vlak daarvoor was Schalke al dicht bij een voorsprong; een vrije trap van Kaan Ayhan belandde tegen de paal.

Na de openingstreffer kwam Hertha iets beter in de wedstrijd, maar Klaas-Jan Huntelaar maakte direct na rust aan alle spanning een einde. Obasi was dit maal de aangever en zag de Nederlandse spits de bal met links voorbij keeper Jarstein schuiven.

Schalke komt door de overwinning op 54 punten. Dat zijn er twee meer dan Dortmund, dat zaterdag nog wel op visite gaat bij het VfB Stuttgart van Huub Stevens. De tweede plaats is het hoogst haalbare in Duitsland. Bayern München verzekerde zich eerder deze week, op bezoek bij Hertha BSC, al van titelprolongatie. Het team van Arjen Robben ontvangt zaterdag 1899 Hoffenheim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen