Omstreden doelpunt bezorgt PSG winst op Nice

28 maart 2014, 22:41   Bijgewerkt: 28 maart 2014, 23:40

Paris Saint Germain hoefde vrijdag niet groots te spelen om drie punten te pakken in de Franse Ligue 1. De koploper zegevierde zonder de geblesseerde Gregory van der Wiel met 0-1 bij OGC Nice, al was het winnende doelpunt niet onomstreden.

Het beslissende moment had plaats in de 52ste minuut. Zlatan Ibrahimovic verlengde de bal met het hoofd tot bij aanvalsmakker Edinson Cavani en die werkte het speeltuig via Nice-speler Thimothee Kolodziejczak in het doel. De Uruguayaanse vedette leek zijn tegenstander daarbij wel een duw te geven, maar de arbitrage vond het niets.

Daardoor wist Paris SG toch drie punten te pakken in Zuid-Frankrijk. De equipe van trainer Laurent Blanc speelde zeker niet groots en leek soms in gedachten al bij het Champions League-kwartfinaleduel met Chelsea van volgende week. De winst was wel verdiend, aangezien Nice ook geen sterke indruk maakte.

De supporters van de thuisclub waren een stuk agressiever. Voor de wedstrijd gooide de harde kern van de Nice-fans toiletrollen op het veld, waardoor de aftrap zeven minuten later werd verricht dan gepland.

Paris SG komt door de overwinning op 76 punten. De voorsprong op nummer twee AS Monaco bedraagt maar liefst dertien punten, al gaat die ploeg zaterdag nog wel op bezoek bij laagvlieger Evian TG.