Ronald Koeman: "PEC in Europa, te gek voor woorden"

Ger
29 maart 2014, 09:58

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord begrijpt niet dat bekerfinalist PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk een startbewijs krijgt voor de Europa League. Als koploper Ajax in de komende weken opnieuw de landstitel grijpt, gaat de equipe uit Overijssel voor het eerst in de clubhistorie op avontuur in Europa.

"Het is gewoon heel jammer dat er straks een ploeg in Europa actief is die daar helemaal niet thuishoort. Dit zeg ik met alle respect voor Ron Jans en zijn elftal. Ik begrijp dat de regel dat de verliezend finalist ook gewoon Europa in mag volgend jaar niet meer geldt. Dat is dan een goede beslissing", aldus Koeman in het AD. "Het is heel gek dat je Europees voetbal kunt spelen terwijl NEC de zwaarste tegenstander is geweest op weg naar de finale van het bekertoernooi. Dan hebben we het over de hekkensluiter van de Eredivisie, hè. De rest van de duels van PEC was tegen amateurclubs of elftallen uit de Jupiler League. Dat vind ik te gek voor woorden."

Voor Koeman en Feyenoord is het daarentegen nog maar de vraag of het seizoen zal worden afgesloten met een Europees ticket. De Rotterdammers staan momenteel vijfde en worden mogelijk veroordeeld tot het spelen van de play-offs. "Natuurlijk telt het woordje 'als' niet in het leven, maar ik heb het gevoel dat wij meer dan wie dan ook punten hebben weggegeven in de Eredivisie", verzucht Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen