De Graafschap al snel op rozen tegen VVV

29 maart 2014, 19:11   Bijgewerkt: 29 maart 2014, 22:45

Een bliksemstart heeft De Graafschap zaterdag drie punten opgeleverd in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Al binnen een kwartier leidde de equipe uit Doetinchem op de eigen Vijverberg met 2-0. Het werd uiteindelijk 3-1.

Nathan Kabasele was met de 1-0 en 2-0 de gevierde man bij De Graafschap. VVV kwam tien minuten na rust via Prince Rajcomar terug in het duel, maar Vincent Vermeij herstelde twaalf minuten voor tijd de marge van twee treffers voor De Graafschap. VVV eindigde de partij ook nog eens met tien man; Jules Reimerink incasseerde in de 85ste minuut zijn tweede gele kaart en kon dus vroegtijdig gaan douchen.

De Graafschap neemt door de overwinning de vijfde plaats in de Jupiler League over van FC Eindhoven, dat vrijdag Sparta met 4-0 oprolde. VVV blijft op de derde plaats steken. De Limburgers hebben, met twee duels meer gespeeld, vier punten minder dan nummer twee Willem II.

FC Emmen verstevigde zijn plek in de middenmoot, door later op de avond voor eigen publiek met 2-0 te winnen van Jong FC Twente. Bart De Groot opende al in de vierde minuut de score, Shkodran Metaj tekende in blessuretijd uit een strafschop voor het slotakkoord.