FC Groningen profiteert van zwak verdedigend PSV

29 maart 2014, 22:57   Bijgewerkt: 29 maart 2014, 23:04

Voor het eerst in haar historie is het FC Groningen gelukt om drie keer te scoren in Eindhoven. Dat resulteerde zaterdagavond direct in een 3-2 zege op PSV. Daarmee komt een einde aan een zegereeks van de thuisploeg. De Eindhovenaren lieten vooral verdedigend steken vallen. Het winnende doelpunt kwam op naam van Tjaronn Chery.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Wilfred Bouma bedankt voor zijn periode bij PSV. De centrale verdediger speelde vorig seizoen zijn laatste voetbaljaargang als betaald voetballer. Bouma zag dat PSV wervelend aan het duel begon. Door knullig verdedigen van FC Groningen was Marco Bizot genoodzaakt in te grijpen. Hij stompte een hoge bal op de rand van de zestien weg, maar Bizot zag het leder door Memphis Depay net zo snel weer over hem heengaan en in het doel verdwijnen. Het was echter niet het startsignaal voor een walk-over van PSV. Het was juist FC Groningen dat het betere van het spel had en PSV haar wil oplegde.

Chery bekroonde het spel van FC Groningen met de 2-3. Een indraaiende vrije trap van de aanvallend ingesteld speler werd door niemand aangeraakt en verdween ineens in de verre hoek. In de slotfase deelde Kostic bijna de genadeklap uit, maar Zoet kreeg zijn hand tijdig tegen het harde schot aan. Rekik voorkwam daarna dat Zivkovic de bal in een leeg doel werkte. Vlak voor tijd ontsnapte FC Groningen aan een strafschop tegen na een handsbal van Nick van der Velden. Daardoor stapten de mannen van trainer Erwin van de Looi met drie punten van het veld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen