RKC brengt Roda JC dieper in de problemen

30 maart 2014, 16:40   Bijgewerkt: 30 maart 2014, 16:50

Roda JC moet flink aan de bak, wil het directe degradatie nog voorkomen. In de wedstrijd met RKC Waalwijk, de nummer 16 van de Eredivisie, delfde de thuisploeg het onderspit. Ondanks dat RKC maar een kwart van het balbezit had won het in Kerkrade met 0-1, door een doelpunt van Romeo Castelen. RKC vergroot hierdoor het gat met Roda JC tot 5 punten. Bovendien is RKC nog maar één punt verwijderd van plek 15, nu bezet door Go Ahead Eagles.

De duizend RKC-supporters die waren meegereisd naar Kerkrade werden na 22 minuten getrakteerd op een goed uitgespeelde counter. Gelegenheidsaanvoerder Amieux stuurde Beauguel weg, die hard inspeelde op Romeo Castelen. De vleugelspeler draaide slim weg bij Ard van Peppen en schoot de bal onhoudbaar in het net: 0-1.

De keeper van RKC, Arjan van Dijk, had meermalen grote problemen met hoge ballen, maar ook daarvan wist de thuisploeg niet te profiteren. Het zat Roda JC niet mee, ook niet in de tweede helft: een van richting veranderd schot van Fledderus verdween rakelings naast, en een poging van dichtbij van Guy Ramos werd over het goal gewerkt.

Supporters van Roda JC reageerden gefrustreerd op het laatste fluitsignaal. Hun ploeg staat nu nog vaster op de laatste plaats, en weet dat alleen NEC op de ranglijst nog binnen handbereik is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen