Cambuur en AZ scoren niet in Leeuwarden

30 maart 2014, 18:01

Cambuur en AZ zijn in Leeuwarden niet tot scoren gekomen vanmiddag. Cambuur had het meeste balbezit en maakte daarom het meeste aanspraak op de overwinning. AZ zag een doelpunt afgekeurd worden en was daardoor ook nog dicht bij een driepunter. Beide ploegen leken echter wel te kunnen leven met een punt, eindstand: 0-0.

Buiten de kansen die de thuisploeg kreeg waren de Friezen ook nog dicht bij een strafschop. Viktor Elm duwde Marcel Ritzmaier heel even in zijn rug, maar arbiter Ed Janssen zag er geen penalty in. Beide ploegen gingen daardoor met 0-0 de rust in. In de tweede helft had Cambuur de touwtjes minder strak in handen en leek AZ zijn zaakjes beter op orde te hebben.

In de tweede helft hielpen namelijk ook Elvis Manu en de ingevallen Michiel Hemmen grote kansen om zeep en bleef de eindstand steken op 0-0.  Cambuur blijft daarmee al zeven wedstrijden ongeslagen en is zo goed als zeker als het om lijfsbehoud gaat. AZ blijft zevende staan en kan zich gaan richten op de eerste wedstrijd tegen Benfica in de kwartfinale van de Europa League komende donderdag.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!