Jansen: "Focus ligt nu volledig op tweede plek"

30 maart 2014, 17:43

FC Twente deed zondagmiddag niet veel onder voor Ajax, maar de Tukkers hadden in de ArenA eigenlijk geen moment zicht op een goed resultaat. De Ajacieden toonden zich effectiever en liepen uiteindelijk uit naar een ruime zege: 3-0. "We kwamen hier om de competitie spannend te maken, dat is niet gelukt", concludeerde Twente-coach Michel Jansen na afloop van het duel.

"Over de eerste helft zijn we qua uitvoering niet ontevreden", zegt de oefenmeester van Twente op de officiële clubwebsite. "Wel zijn we ontevreden over de gemiste kansen en over het tegendoelpunt. Er waren twee ploegen die veel druk zetten en daardoor kwamen we allebei sneller tot de lange bal dan we zouden willen. Ik vond dat we gelijkwaardig waren aan elkaar."

Twente kwam ondanks een handvol goede kansen niet tot scoren. Een pijnlijke conclusie, beseft Jansen: "In de eerste helft was er een aantal momenten voor ons om de wedstrijd naar ons toe trekken, dat hebben we nagelaten. Dan is het extra spijtig dat we uit een standaardsituatie achterkomen. Na rust herstelden we ons enigszins en begonnen we ook heel aardig. Maar in een tijdbestek van 5 à 6 minuten geef je het weg", bromt de keuzeheer van de Tukkers.

Mocht Twente op voorhand nog hoop hebben gehad op de landstitel, dan is deze na zondag wel verdwenen, zegt Jansen: "De titel was al ver weg, maar is nu helemaal weg. De focus ligt nu volledig op de tweede plek."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen