Standard start play-offs uitstekend met winst in kraker

30 maart 2014, 20:08

Standard Luik heeft de eerste speelronde in Play-off I zondagavond succesvol afgesloten. Op het eigen Sclessin wonnen de Rouches de kraker tegen Anderlecht met 1-0, waardoor ze de eerste plaats in de play-offs weer overnemen van Club Brugge.

De ploeg uit Wallonië eindigde in de reguliere competitie overtuigend op de eerste plek, maar moet het alsnog afmaken in de play-offs, waar de punten uit de competitie gehalveerd zijn. Club won vrijdag al met 5-1 van bekerwinnaar Lokeren, waardoor het Standard passeerde op de ranglijst. Zou Standard van Anderlecht verliezen, dan zou de strijd zodoende weer helemaal open liggen.

Op een kolkend Sclessin zegevierde Standard echter tegen de hoofdstedelingen, met Ronnie Stam in de basiself. Mehdi Carcela-González speelde een opmerkelijke rol in de kraker. De Marokkaans-Spaans-Belgische aanvaller tikte een voorzet van Paul-José Mpoku op fraaie wijze achter Anderlecht-goalie Silvio Proto. Ondanks goede kansen voor Gohi Bi Zoro Cyriac en een rode kaart voor doelpuntenmaker Carcela, moesten de bezoekers het onderspit delven in Luik. Derhalve slaan de manschappen van Guy Luzon, die onlangs zijn contract bij Standard met twee jaar verlengde, een belangrijke slag.

Voor Anderlecht, waar trainer John van den Brom onlangs uit zijn functie ontheven werd, lijkt het landskampioenschap onhaalbaar geworden. De ploeg uit Brussel staat acht punten achter op Standard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen