Alves: "Paar weken geleden was het nog chaos"

31 maart 2014, 13:55

FC Barcelona kan dinsdag de eerste stap zetten richting een plek bij de laatste vier in de Champions League. De Catalaanse grootmacht neemt het voor eigen publiek op tegen Atletico Madrid, waarmee het ook vecht om de Spaanse landstitel. Barça-verdediger Dani Alves kijkt uit naar de wedstrijd tegen de Madrilenen.

"Dit wordt een moeilijke wedstrijd, niet alleen omdat Atletico Diego Costa heeft. Hij is een belangrijke speler voor ze, maar Atletico is veel meer dan alleen Costa. Het is een intense ploeg, we moeten ze in toom zien te houden. Dat lukt alleen als we als team spelen, met de steun van het eigen publiek", zegt hij op UEFA.com.

FC Barcelona won de afgelopen jaren alles wat er te winnen valt. Gesuggereerd wordt soms dat de ploeg wat verzadigd geraakt is en niet zo hongerig is als voorheen, maar Alves wil daar niets van weten. "Soms hebben mensen een heel slecht geheugen. Vijf jaar geleden was het hier een chaos en geloofde niemand in ons en een aantal weken was het ook weer chaos. Dat hebben we weten om te draaien. Voor ons begint na ieder seizoen een nieuwe cyclus, waar we opnieuw het beste uit onszelf willen halen. We bekijken het stap voor stap."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen