Lodeweges verlaat Cambuur en tekent bij Heerenveen

31 maart 2014, 14:09   Bijgewerkt: 31 maart 2014, 14:27

Dwight Lodeweges verruilt na dit seizoen SC Cambuur voor sc Heerenveen. Dat meldt de club uit Leeuwarden op de officiële website. De trainer maakt gebruik van een clausule in zijn contract, waardoor hij al na één seizoen vertrekt bij de Friese promovendus. 

Ook sc Heerenveen maakt via de officiële kanalen melding van de komst van Lodeweges. "Dwight Lodeweges is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club", zegt technisch manager Hans Vonk in een verklaring op de website van Heerenveen. De oefenmeester wordt zodoende de opvolger van Marco van Basten, die na dit seizoen vertrekt bij de Friese club. De overstap is pikant in Friesland, omdat Cambuur en Heerenveen grote rivalen zijn.  

Lodeweges tekende afgelopen zomer een contract voor twee seizoenen bij Cambuur, maar met een optie om tussentijds te vertrekken. Cambuur gaf vorige week al aan rekening te houden met een vertrek van de trainer. Directeur Gerald van den Belt liet weten dat Henk de Jong, die nu assistent is van Lodeweges, dan waarschijnlijk hoofdtrainer wordt. "Henk heeft nu al zijn diploma's en is iemand in wie wij veel vertrouwen hebben", zei de beleidsbepaler. "Bovendien is hij een trainer die de lijn die Dwight heeft ingezet kan doorzetten. In zomaar een trainer van buitenaf aantrekken geloof ik niet."

Cambuur is onder Lodeweges hard op weg om rechtstreekse handhaving te bewerkstellingen. De promovendus staat met 35 punten op de elfde plaats. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen