Cambuur wil geen poppenkast: "Het is zoals het is"

31 maart 2014, 15:20

Cambuur draait een prachtig seizoen en stevent af op lijfsbehoud, iets dat voor de club zal voelen als een kampioenschap. Het nieuws dat coach Dwight Lodeweges Cambuur gaat verlaten en aan de slag gaat bij aartsrivaal van sc Heerenveen, komt voor veel fans van de club uit Leeuwarden dan ook als en donderslag bij heldere hemel. Coach Gerald van den Belt geeft bij CambuurTV tekst en uitleg.

Volgens Van den Belt stond Cambuur machteloos, want het tweejarige contract van Lodeweges bevatte de clausule dat de coach na één jaar kon vertrekken. "Een maand geleden gaf hij al aan dat hij overwoog om van die optie gebruik te maken. Al had ik toen niet gelijk aan sc Heerenveen gedacht", zegt Van den Belt.

"Maar Dwight is een avonturier, hij is de hele wereld over geweest. Het is voor hem belangrijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan", vervolgt de beleidsmaker, die niet overwogen heeft om het nieuws pas na dit seizoen wereldkundig te maken. "We willen geen poppenkast spelen, het is zoals het is. Als we niets zeggen, loopt iedereen met een knoop in zijn maag rond. Daarom hebben we besloten het in de media te gooien."

Van den Belt vindt het jammer dat Lodeweges vertrekt. "Ja, maar niet meer dan dat. Trainers zijn passanten, dit soort dingen zijn inherent aan het vak. Wij gaan nu, vanaf morgen, op zoek naar een nieuwe trainer." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen