Cambuur-fans klaar met Lodeweges: "Dit is onvergeeflijk"

31 maart 2014, 16:42   Bijgewerkt: 31 maart 2014, 16:58

Mede dankzij Dwight Lodeweges maakt SC Cambuur een prachtig seizoen door, maar dat lijkt in één klap vergeten nu bekend geworden is dat de coach komende zomer overstapt naar streekgenoot en aartsrivaal sc Heerenveen. Fans van de ploeg uit Leeuwarden zijn woedend en willen dat Lodeweges per direct vertrekt.

Cambuur Culture, een supportersvereniging, 'vraagt zich af hoe een trainer deze beslissing kan maken'. "Zeker in deze belangrijke fase van de competitie. Het kan niet anders dan dat deze beslissing negatieve effecten heeft op de prestaties van ons team. Dit is onvergeeflijk", staat te lezen in een artikel op de website, met daarboven de kop 'Lodeweges rot op'. Die kop laat weinig aan onduidelijkheid over, de coach moet wat de fans betreft zo snel mogelijk vertrekken. "De verhoudingen zijn wat ons betreft definitief verstoord. Wij dringen er dan ook stevig op aan dat de clubleiding de heer Lodeweges per direct op non-actief zet. Dit om de negatieve effecten op club, teamspirit en sfeer zoveel mogelijk te beperken", aldus de boze supporters van de promovendus.

Het bericht van Cambuur Culture over Lodeweges is op sociale media honderden keren gedeeld. Gerald van den Belt, de algemeen directeur van de club, liet eerder vandaag via CambuurTV weten niet overwogen te hebben om het nieuws over het vertrek van Lodeweges pas na dit seizoen bekend te maken. "We willen geen poppenkast spelen, het is zoals het is. Als we niets zeggen, loopt iedereen met een knoop in zijn maag rond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen