Arbiter Webb blikt terug op WK-finale in Zuid-Afrika

31 maart 2014, 19:29

De Engelse arbiter Howard Webb kennen de meeste Nederlanders van de WK-finale tussen Spanje en Nederland, in 2010. Bijna vier jaar na dato blikt de Engelsman terug op zijn belangrijkste wedstrijd als scheidsrechter, wat tevens de wedstrijd is waar Oranje aan het kortste einde trok, waardoor Spanje destijds wereldkampioen werd.

"Het was een droom die uitkwam. Het was een grote eer om daar te zijn", spreekt Webb op de website van de FIFA over de WK-finale in Zuid-Afrika. "Het was fantastisch. De finale heeft mijn leven veranderd", aldus de Engelse arbiter, die de wedstrijd naar eigen zeggen maar één keer heeft teruggekeken. "En ik heb er vier weken mee gewacht. Het was een moeilijke wedstrijd, maar ik denk dat ik het beter heb gedaan dan ik destijds dacht. Ik was extreem goed gefocust op die avond."

Er waren niet veel beslissingen waar Webb na het terugzien van de beelden spijt van had, zo geeft hij aan: "Misschien één of twee, maar tijdens de wedstrijd maak je beslissingen op basis van de informatie die je krijgt en de positie die je hebt. Het was een zware wedstrijd en daar leer je van. Je wil altijd dat mensen na afloop praten over hoe geweldig de wedstrijd was, maar het was een wedstrijd met een zeer hoge intensiteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen