Kuyt geeft startschot voor ruime zege Fenerbahçe

31 maart 2014, 21:14

In de Turkse Süper Lig heeft Fenerbahçe maandagavond een voorschot genomen op de landstitel. De koploper won in het eigen Sükrü Saracoglustadion met 3-0 van Bursaspor en staat daardoor weer tien punten los ten opzichte van Galatasaray en Besiktas. Fenerbahçe heeft ook nog eens een duel minder gespeeld dan de achtervolgers.

Dirk Kuyt was goud waard voor Fenerbahçe, aangezien hij de openingstreffer voor zijn rekening nam. Onze landgenoot wist een verdedigingsfout af te straffen en maakte alweer het 248ste doelpunt in zijn clubcarrière. Kuyt zorgde voor de 1-0 ruststand, maar Fenerbahçe grossierde in de eerste helft in het missen van kansen.

In de tweede helft wist Fenerbahçe het klasseverschil beter uit te drukken in de score. Moussa Sow en Pierre Webo zorgden voor een duidelijke 3-0 overwinning tegen Bursaspor, dat weinig in de melk te brokkelen had tegen de koploper. Derhalve kan Fenerbahçe de titel eigenlijk niet meer ontgaan.