Werk aan WK-stadion stilgelegd na dood bouwvakker

Ger
1 april 2014, 08:31

De bouw van het WK-stadion in São Paulo loopt wederom vertraging op. De Braziliaanse arbeidsinspectie heeft een deel van de werkzaamheden aan de voetbaltempel in de miljoenenstad stilgelegd. Een 23-jarige bouwvakker kwam daar afgelopen weekend om het leven toen hij acht meter naar beneden viel. De man was stoelen aan het plaatsen op de tribunes. Dat werk zal pas worden voortgezet als er extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Volgens een eerste onderzoek was de man niet gezekerd met een beveiligingskabel en had hij gered kunnen worden als er vangnetten hadden gehangen. Het is niet het eerste ongeval bij het stadion in São Paulo. In november vorig jaar viel een bouwkraan op de oostkant van het complex. Daarbij kwamen twee bouwvakkers om het leven en werd forse schade aangericht aan het bouwproject. Door het nieuwe incident lijkt het onwaarschijnlijk dat het stadion nog deze maand kan worden opgeleverd, zoals lokale autoriteiten beweren.

Het stadion moet klaar zijn voor de openingswedstrijd van het WK op 12 juni. De FIFA denkt niet dat het werk voor half mei klaar is. Ook in de speelsteden Cuiaba en Curitiba staan de stadions nog in de steigers. Bovendien moet aan de infrastructuur in het land nog veel gebeuren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen